PVC-CAW sunt plăci rigide compacte din PVC extrudat lucioase pe ambele fețe. Se pot livra în mai multe culori standard: gri-închis, gri deschis, alb, crem, roșu și negru.

PVC-CAW este recomandat a fi folosit în aplicațiile în care sunt necesare: rigiditate ridicată, rezistență chimică excelentă, rezistență la foc conform clasei de foc B1 – DIN 4102 și temperatură de lucru de la 0°C la +60°C.

Plăcile PVC-CAW sunt rezistente la acțiunea multor agenți chimici cum ar fi majoritatea acizilor diluați sau cu o concentrație înaltă, săruri sau agenți chimici alcalini. Totodată, aceste plăci sunt foarte rigide și dure comparativ cu placile de polipropilenă sau polietilenă standard.

PVC-CAW se folosește în realizarea de rezervoare, cuve, protecții pentru balustrade sau podele în industria chimică. În proiectarea aplicațiilor de mai sus trebuie însă ținut cont de gama de temperaturi de lucru a plăcilor din PVC care este de la 0°C la +60°C.

Spre deosebire de plăcile din PP și PE, PVC-CAW poate fi lipit cu adezivi obișnuiți pentru lipirea PVC-ului. Pentru realizarea de rezervoare, cuve sau orice alt produs supus unor solicitări chimice și mecanice ridicate, îți recomandăm ca plăcile PVC-CAW să fie sudate cu electrozi de sudură din PVC-CAW.

PVC-CAW nu este aprobat pentru contactul cu alimentele și de aceea nu este recomandat în aplicațiile din industria alimentară în care produsul din PVC intră în contact direct cu alimentele.

Aceste plăci rigide sunt protejate împotriva acțiunii razelor UV și sunt rezistente la foc conform clasei de foc B1 – DIN 4102 (se sting singure în momentul în care sursa de foc este îndepărtată). Fumul eliberat de arderea PVC-ului este toxic, iar în cazul inhalării acestuia îți recomandăm sa consulți un medic specialist.

În cazul în care ai de realizat o lucrare (de exemplu o instalație de acoperiri metalice) în care cunoști agentul chimic folosit, concentrația agentului chimic, temperatura de lucru și volumul necesar bazinului, completează chestionarul atașat, iar consultanții noștri împreună cu specialiștii SIMONA AG Germania îți vor trimite o propunere profesionistă care sa corespundă cerințelor tale și normelor de securitate pentru construcția bazinului respectiv.

Tipodimensiuni PVC-CAW

Din PVC-CAW se pot livra semifabricate sub formă de plăci extrudate, bare și electrozi de sudură. Se pot livra în mai multe culori standard: gri-închis, gri deschis, alb, crem, roșu și negru.

Plăcile se livrează cu grosimi cuprinse între 1 mm și 50 mm, iar dimensiunile standard de livrare sunt 1000×2000 mm sau 1500×3000 mm.

Toleranța la grosime

Plăcile PVC-CAW au toleranțe de ±(0,1 + 0,03xgrosimea plăcii).
◈ O placă cu grosimea de 5 mm are toleranțe de ±0,25 mm.
◈ O placă cu grosimea de 10 mm are toleranțe de ±0,40 mm.

Aplicaţii şi avantaje

PVC-CAW este recomandat a fi folosit în toate aplicațiile în care sunt necesare rigiditatea ridicată, rezistență chimică excelentă, rezistență la foc conform clasei de foc B1 – DIN 4102 și temperatura de lucru de la 0°C la +60°C.

Astfel, plăcile PVC-CAW se folosesc pentru realizarea de:
▣ cuve pentru instalațiile de acoperiri metalice

▣ fețe exterioare pentru panelurile sandwhich folosite în tâmplăria PVC

▣ produse termoformate în industria publicitară

▣ panouri publicitare

▣ produse printate, serigrafiate, gravate, ștanțate, etc.

▣ placări interioare

▣ instalații din industria chimică

▣ sisteme de irigație și drenaj pentru ferme

▣ construcția de piscine

Avantajele plăcilor PVC-CAW:

◈ sunt protejate împotriva razelor UV
◈ au o rigiditate ridicată
◈ sunt rezistente la foc conform clasei de foc B1 – DIN 4102
◈ au rezistența chimică bună
◈ au coeficent de dilatare termică scăzut comparativ cu PE sau PP (0,08 mm/m/°C și comparativ cu 0,18 mm/m/°C la PE și 0,16 mm/m/°C la PP)
◈ au proprietăți de izolare electrică excelente
◈ se pot tăia, suda, îndoi, termoforma, lipi, printa

Prelucrarea plăcilor PVC-CAW

Plăcile PVC-CAW se pot prelucra cu utilajele folosite în prelucrarea lemnului.

PVC-CAW permite următoarele operațiuni: debitare, strunjire, găurire, îndoire, frezare și sudura.

În Manualul de prelucrare de mai jos, găsești toate informațiile necesare prelucrării.

Galerie foto PVC-CAW - plăci rigide din PVC compact

Documentație: PVC-CAW - plăci rigide din PVC compact

Te interesează acest produs? Scrie-ne!

Referitor la: PVC-CAW - plăci rigide din PVC compact

  Numele (necesar)

  Adresa de email (necesar)

  Telefonul (necesar)

  Localitatea (necesar)

  Subiectul

  Mesajul dvs