PP-H AlphaPlus – Placi din polipropilena

PP-H AlphaPlus® sunt placi de polipropilena cu structura homopolimer si alfa cristalina de culoare gri (RAL 7032), lucioase pe ambele fete, realizate prin extrudare sau presare.

Datorita structurii alfa cristaline mai fine si mai stabile a placilor PP-H AlphaPlus®, toate proprietatile importante ale placilor PP-H standard sunt imbunatatite :
– Rezistenta la impact superioara si rigiditate marita;
– Proprietati de sudura excelente;
– Durata de viata mai lunga
– Rezistenta chimica imbunatatita si rezistenta superioara la fisurare.

Placile din polipropilena PP-H AlphaPlus® se folosesc in general pentru realizarea de rezervoare pentru stocare apa sau diferite lichide, cilindrii sau tamburi pentru galvanizare sau diferite instalatii de acoperiri metalice, statii de epurare si fose septice, etc.

Deoarece polipropilena este in general foarte rezistenta chimic, nu poate fi lipita cu nici un adeziv existent in acest moment pe piata. De aceea, pentru a se putea realiza diferitele produse finite, placile de polipropilena trebuie sudate intre ele cu electrozi de polipropilena. Placile de polipropilena PP-H AlphaPlus® se sudeaza usor numai cu electrozi din polipropilena PP-H.

Placile PP-H AlphaPlus® nu sunt protejate contra razelor UV si de aceea nu sunt recomandate pentru folosirea lor in aplicatiile exterioare. La comanda se pot realiza placi PP-H AlphaPlus® cu protectie la razele UV.

In cazul in care aveti de realizat o lucrare (de exemplu o instalatie de galvanizare) in care cunoasteti agentul chimic folosit, concentratia agentului chimic, temperatura de lucru si volumul necesar bazinului, completati chestionarul atasat, iar consultantii nostri impreuna cu specialistii SIMONA AG Germania va vor trimite o propunere profesionista care sa corespunda cerintelor dvs. si normelor de securitate pentru constructia bazinului respectiv.

Proprietati mecanice imbunatatite ale placilor PP-H AlphaPlus®

La o temperatura de 20°C, placile PP-H AlphaPlus® sunt cu 25% mai rigide decât placile PP-H standard. La temperatura de 100°C, placile PP-H AlphaPlus® sunt de doua ori mai rigide decât placile PP-H standard.

La o temperatura de 20°C, PP-H AlphaPlus® prezinta o rezistenta la impact mai mare cu 28% decat a placilor PP-H standard. La temperatura de 0°C placile PP-H AlphaPlus® prezinta o rezistenta la impact mai mare cu 75% decat a placilor PP-H standard, ceea ce combina functionalitatea foarte buna cu un nivel crescut de securitate al rezervoarelor realizate.

GRAFIC-1P05-PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena- ProSEP - distribuitor Romania semifabricate materiale plastice

De asemenea, modulul de elasticitate al placilor PP-H standard este de 1400 N/mm2, iar placile PP-H AlphaPlus au modulul de elasticitate de 1700 N/mm2, adica PP-H AlphaPlus® este cu aproximativ 20% mai putin casanta decat PP-H standard.

GRAFIC-2-P05-PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena- ProSEP - distribuitor Romania semifabricate materiale plastice

Aceste caracterstici imbunatatite va pot determina sa alegeti o placa PP-H AlphaPlus® cu grosime mai mica fata de o placa PP-H standard. Astfel realizati economie de material si de costuri.

Sudura placilor PP-H AlphaPlus®

Structura alfa cristalina a placilor PP-H AlphaPlus® este mai fina si mai stabila comparativ cu PP-H standard. Aceasta diferenta este pusa in evidenta si in imaginile de mai jos, in care sunt prezentate structurile vazute la microscop ale placilor de polipropilena.

P05-PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena- ProSEP - distribuitor Romania semifabricate materiale plastice

Sudura materialelor plastice poate avea de multe ori ca rezultat modificari in structura morfologica a materialelor. Aceasta modificare are un impact semnificativ asupra proprietatilor sudurilor si astfel asupra calitatii totale a pieselor si subansamblelor executate.

Un prim exemplu sunt masinile de sudat cap la cap, care in general produc neregularitati in zona sudata. In acest caz, se formeaza o crestatura in zona de sudura, care poate cauza concentrarea eforturilor in acel loc in momentul cresterii incarcarilor mecanice.

Structura ultra-fina a placilor PP-H AlphaPlus este stabila termodinamic si ramane intacta in timpul sudurii (pentru sudura trebuie folositi electrozi de PP-H AlphaPlus®). Aceasta proprietate ramane constanta indiferent de metodele de sudura folosite. Rezultatul este cresterea semnificativa a rezistentei, care duce la reducerea semnificativa a nivelului concentratiei eforturilor in zona crestaturii. Totodata, datorita structurii materialului, placile PP-H AlphaPlus® sudate cap la cap se pot îndoi la un unghi considerabil mai mic decât placile PP-H standard (vezi poza de mai jos).

Alte proprietati ale placilor PP-H AlphaPlus®

Placile PP-H AlphaPlus sunt mult mai rezistente chimic decat placile PP-H standard. Structura morfologica fina si rezistenta crescuta a placilor PP-H AlphaPlus au un efect pozitiv asupra rezistentei chimice. Pe langa proprietatile de sudura imbunatatite, testele au indicat faptul ca suprafata este mult mai putin afectata de actiunea agentilor chimici. De aici rezulta o durata de viata mai lunga si o incredere operationala mai mare. Inca o data, unul din factorii importanti al acestor caracteristici este structura cristalina fina si foarte stabile a placilor PP-H AlphaPlus.

Placile PP-H AlphaPlus® sunt mai rezistente decat placile PP-H standard la aparitia fisurilor la functionarea in sarcina. Testele realizate arata ca durata de viata a placilor PP-H Alpha Plus®, la aceeasi sarcina aplicata si in aceleasi conditii de mediu, este semnificativ mai mare decat la placile PP-H standard.

grafic-P05-PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena- ProSEP - distribuitor Romania semifabricate materiale plastice

Durata de viata a produsului final realizat din PP-H AlphaPlus® este mult mai mare. Astfel, placile PP-H AlphaPlus® reprezinta o tehnologie avansata cu avantaje tehnice si comerciale.

Aceasta solutie tehnologica este disponibila in acest moment in Romania exclusiv prin ProSEP SRL, singurul distribuitor in Romania al SIMONA AG Germania.

Tipodimensiuni

Din PP-H AlphaPlus® se pot livra semifabricate sub forma de placi, bare si electrozi de sudura. SIMONA AG Germania livreaza placi si bare din PP-H standard, de culoarea naturala a polipropilenei (alb – translucent) – PP-H natural.

Placile PP-H AlphaPlus®/PP-H natural se pot produce prin doua procedee distincte: prin presare sau prin extrudare.

Placile PP-H AlphaPlus®/PP-H natural extrudate se livreaza cu grosimi cuprinse intre 1 mm si 50 mm, iar dimensiunile standard de livrare sunt 1000×2000 mm, 1500×3000 mm sau 2000×4000 mm.

Placile PP-H AlphaPlus/PP-H natural presate se livreaza cu grosimi cuprinse intre 8 mm si 150 mm, iar dimensiunile standard de livrare sunt 1000×2000 mm sau 2010×4010 mm.

Toleranta la grosime a placilor PP-H AlphaPlus®/PP-H natural

Placile PP-H AlphaPlus®/PP-H natural extrudate au tolerante la grosime de ±(0,08 mm + 0,03xgrosimea placii).
O placa cu grosimea de 5 mm are tolerante de ±0,23 mm.
O placa cu grosimea de 10 mm are tolerante de ±0,38 mm.

Placile PP-H AlphaPlus®/PP-H natural presate au urmatoarele tolerante la grosime:
Placile cu grosimea 10 – 20 mm au tolerante de 0/+6 mm
Placile cu grosimea 21 – 40 mm au tolerante de 0/+8 mm
Placile cu grosimea 41 – 60 mm au tolerante de 0/+10 mm
Placile cu grosimea 61 – 80 mm au tolerante de 0/+12 mm
Placile cu grosimea 81 – 100 mm au tolerante de 0/+14 mm
Placile cu grosimea 101 – 120 mm au tolerante de 0/+16 mm
Placile cu grosimea 121 – 150 mm au tolerante de 0/+20 mm

Aplicaţii şi avantaje

Aplicatiile placilor PP-H AlphaPlus®:

– Statii de epurare si fose septice
– Bazine si tamburi pentru instalatii de acoperiri metalice (galvanizare, zincare, etc.)
– Decantoare si separatoare de grasimi si hidrocarburi
– Rezervoare si bazine subterane
– Rezervoare pentru apa potabila
– Recipienti pentru transportul pestilor
– Rezervoare pentru pastrarea si procesarea vinului
– Placarea suprafetelor interioare pentru a rezista la agenti chimici
– Placarea rezervoarelor care transporta sau depoziteaza agenti chimici
– Placarea bailor pentru acoperiri galvanice
– Executarea de piese izolatoare electric la baile de galvanizare
– Garnituri de etansare
– Piese diferite ce lucreaza în medii agresive sau in bai de galvanizare

Avantajele placilor PP-H AlphaPlus®:

– Posibilitatea folosirii de placi mai subtiri din PP-H AlpaPlus fata de PP-H standard, fara afectarea functionalitatii produsului finit
– Rezistenta la impact superioara si rigiditate marita
– Rezistenta chimica imbunatatita si rezistenta superioara contra fisurilor
– Durata de viata mai lunga
– Proprietati de prelucrare excelente
– Raport pret-calitate foarte bun
– Foarte bune proprietati de izolare electrica

Galerie foto PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena

Documentatie: PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena

Manual tehnic Fisa tehnica Preturi

Te intereseaza acest produs? Scrie-ne!

Referitor la: PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena

Numele (necesar)

Adresa de email (necesar)

Telefonul (necesar)

Localitatea (necesar)

Subiectul

Mesajul dvs