PP-H AlphaPlus® sunt plăci de polipropilenă cu structură homopolimer și alfa cristalină de culoare gri (RAL 7032), lucioase pe ambele fețe, realizate prin extrudare sau presare.

Datorită structurii alfa cristaline mai fine și mai stabile a plăcilor PP-H AlphaPlus®, toate proprietățile importante ale plăcilor PP-H standard sunt îmbunătățite:

– Rezistență la impact superioară și rigiditate mărită;
– Proprietăți de sudură excelente;
– Durată de viață mai lungă
– Rezistență chimică îmbunătățită și rezistență superioară la fisurare.

Plăcile din polipropilenă PP-H AlphaPlus® se folosesc în general pentru realizarea de rezervoare care stochează lichide, cilindrii sau tamburi pentru galvanizare sau diferite instalații de acoperiri metalice, stații de epurare și fose septice, etc.

Deoarece polipropilena este în general foarte rezistentă chimic, nu poate fi lipită cu niciun adeziv existent în acest moment pe piață. De aceea, pentru a se putea realiza diferitele produse finite, plăcile de polipropilenă trebuie sudate între ele cu electrozi de polipropilenă. Plăcile de polipropilenă PP-H AlphaPlus® se sudează ușor numai cu electrozi din polipropilenă PP-H.

Plăcile PP-H AlphaPlus® nu sunt protejate contra razelor UV și de aceea nu sunt recomandate pentru folosirea în aplicațiile exterioare. La comandă, se pot realiza plăci PP-H AlphaPlus® cu protecție la razele UV.

În cazul în care ai de realizat o lucrare (de exemplu o instalație de galvanizare) în care cunoști agentul chimic folosit, concentrația agentului chimic, temperatura de lucru și volumul necesar bazinului, completează chestionarul ↓ de mai jos, iar consultanții noștri împreună cu specialiștii SIMONA AG Germania îți vor trimite o propunere profesionistă care să corespundă cerințelor tale și normelor de securitate pentru construcția bazinului respectiv.

Proprietăți mecanice îmbunătățite ale plăcilor PP-H AlphaPlus®

La o temperatură de 20°C, plăcile PP-H AlphaPlus® sunt cu 25% mai rigide decât placile PP-H standard. La temperatura de 100°C, plăcile PP-H AlphaPlus® sunt de două ori mai rigide decât placile PP-H standard.

La o temperatură de 20°C, PP-H AlphaPlus® prezintă o rezistență la impact mai mare cu 28% decât a plăcilor PP-H standard. La temperatură de 0°C plăcile PP-H AlphaPlus® prezintă o rezistență la impact mai mare cu 75% decât a placilor PP-H standard, ceea ce combină funcționalitatea foarte bună cu un nivel crescut de securitate al rezervoarelor realizate.

GRAFIC-1P05-PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena- ProSEP - distribuitor Romania semifabricate materiale plastice

De asemenea, modulul de elasticitate al placilor PP-H standard este de 1400 N/mm2, iar plăcile PP-H AlphaPlus au modulul de elasticitate de 1700 N/mm2, adică PP-H AlphaPlus® este cu aproximativ 20% mai puțin casantă decât PP-H standard.

GRAFIC-2-P05-PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena- ProSEP - distribuitor Romania semifabricate materiale plastice

Aceste caracterstici îmbunătățite te pot determina să alegi o placă PP-H AlphaPlus® cu grosime mai mică față de o placă PP-H standard. Astfel, poți realiza economie de material și de costuri.

Sudura plăcilor PP-H AlphaPlus®

Structura alfa cristalină a plăcilor PP-H AlphaPlus® este mai fină și mai stabilă comparativ cu PP-H standard. Această diferență este pusă în evidență și în imaginile de mai jos, în care sunt prezentate structurile văzute la microscop ale plăcilor de polipropilenă.

Sudura materialelor plastice poate avea de multe ori ca rezultat modificări în structura morfologică a materialelor. Aceasta modificare are un impact semnificativ asupra proprietăților sudurilor și astfel asupra calității totale a pieselor și subansamblelor executate.

Un prim exemplu sunt mașinile de sudat cap la cap, care în general produc neregularități în zona sudată. În acest caz, se formează o crestatură în zona de sudură, care poate cauza concentrarea eforturilor în acel loc în momentul creșterii încărcărilor mecanice.

Structura ultra-fină a plăcilor PP-H AlphaPlus este stabilă termodinamic și rămâne intactă în timpul sudurii (pentru sudura trebuie folosiți electrozi de PP-H AlphaPlus®). Aceasta proprietate rămâne constantă indiferent de metodele de sudura folosite. Rezultatul este creșterea semnificativă a rezistenței, care duce la reducerea semnificativă a nivelului concentrației eforturilor în zona crestăturii. Totodată, datorită structurii materialului, plăcile PP-H AlphaPlus® sudate cap la cap se pot îndoi la un unghi considerabil mai mic decât plăcile PP-H standard (vezi poza de mai jos).

Alte proprietăți ale plăcilor PP-H AlphaPlus®

Plăcile PP-H AlphaPlus sunt mult mai rezistente chimic decât plăcile PP-H standard. Structura morfologică fină și rezistentă crescută a plăcilor PP-H AlphaPlus au un efect pozitiv asupra rezistenței chimice. Pe lângă proprietățile de sudură îmbunătățite, testele au indicat faptul că suprafața este mult mai puțin afectată de acțiunea agenților chimici. De aici rezultă o durată de viață mai lungă și o încredere operațională mai mare. Încă o dată, unul din factorii importanți ai acestor caracteristici este structura cristalină fină și foarte stabilă a plăcilor PP-H AlphaPlus.

Plăcile PP-H AlphaPlus® sunt mai rezistente decât plăcile PP-H standard atunci când vine vorba de apariția fisurilor la funcționarea în sarcina. Testele realizate arată că durata de viață a plăcilor PP-H Alpha Plus®, la aceeași sarcină aplicată și în aceleași condiții de mediu, este semnificativ mai mare decât în cazul plăcilor PP-H standard.

grafic-P05-PP-H AlphaPlus - Placi din polipropilena- ProSEP - distribuitor Romania semifabricate materiale plastice

Durata de viață a produsului final realizat din PP-H AlphaPlus® este mult mai mare. Astfel, plăcile PP-H AlphaPlus® reprezintă o tehnologie avansată cu avantaje tehnice și comerciale.

Această soluție tehnologică este disponibilă în acest moment în România exclusiv prin ProSEP SRL, singurul distribuitor în România SIMONA AG Germania.

Tipodimensiuni

Din PP-H AlphaPlus® se pot livra semifabricate sub formă de plăci, bare și electrozi de sudură. SIMONA AG Germania livrează plăci și bare din PP-H standard, de culoarea naturală a polipropilenei (alb – translucent) – PP-H natural.

Plăcile PP-H AlphaPlus®/PP-H natural se pot produce prin două procedee distincte: prin presare sau prin extrudare.

Plăcile PP-H AlphaPlus®/PP-H natural extrudate se livrează cu grosimi cuprinse între 1 mm și 50 mm, iar dimensiunile standard de livrare sunt 1000×2000 mm, 1500×3000 mm sau 2000×4000 mm. 

Plăcile PP-H AlphaPlus/PP-H natural presate se livrează cu grosimi cuprinse între 8 mm și 150 mm, iar dimensiunile standard de livrare sunt 1000×2000 mm sau 2010×4010 mm.

Toleranța la grosime a plăcilor PP-H AlphaPlus®/PP-H natural

Placile PP-H AlphaPlus®/PP-H natural extrudate au toleranțe la grosime de ±(0,08 mm + 0,03xgrosimea plăcii).
O placă cu grosimea de 5 mm are toleranțe de ±0,23 mm.
O placă cu grosimea de 10 mm are toleranțe de ±0,38 mm.

 • Plăcile PP-H AlphaPlus®/PP-H natural presate au următoarele toleranțe la grosime:
 • Plăcile cu grosimea 10 – 20 mm au toleranțe de 0/+6 mm
 • Plăcile cu grosimea 21 – 40 mm au toleranțe de 0/+8 mm
 • Plăcile cu grosimea 41 – 60 mm au toleranțe de 0/+10 mm
 • Plăcile cu grosimea 61 – 80 mm au toleranțe de 0/+12 mm
 • Plăcile cu grosimea 81 – 100 mm au toleranțe de 0/+14 mm
 • Plăcile cu grosimea 101 – 120 mm au toleranțe de 0/+16 mm
 • Plăcile cu grosimea 121 – 150 mm au toleranțe de 0/+20 mm

Aplicaţii şi avantaje

Aplicațiile plăcilor PP-H AlphaPlus®:

– Stații de epurare și fose septice
– Bazine și tamburi pentru instalații de acoperiri metalice (galvanizare, zincare, etc.)
– Decantoare și separatoare de grăsimi și hidrocarburi
– Rezervoare și bazine subterane
– Rezervoare pentru apă potabilă
– Recipienți pentru transportul peștilor
– Rezervoare pentru păstrarea și procesarea vinului
– Placarea suprafețelor interioare pentru a rezista la agenți chimici
– Placarea rezervoarelor care transportă sau depozitează agenți chimici
– Placarea băilor pentru acoperiri galvanice
– Executarea de piese izolatoare electric la băile de galvanizare
– Garnituri de etanșare
– Piese diferite ce lucrează în medii agresive sau în băi de galvanizare

Avantajele plăcilor PP-H AlphaPlus®:

– Posibilitatea folosirii de plăci mai subțiri din PP-H AlpaPlus față de PP-H standard, fără afectarea functionalității produsului finit
– Rezistență la impact superioară și rigiditate mărită
– Rezistență chimică îmbunătățită și rezistență superioară contra fisurilor
– Durată de viață mai lungă
– Proprietăți de prelucrare excelente
– Raport preț-calitate foarte bun
– Foarte bune proprietăți de izolare electrică

Galerie foto PP-H AlphaPlus - Plăci din polipropilenă

Documentație: PP-H AlphaPlus - Plăci din polipropilenă

Te interesează acest produs? Scrie-ne!

Referitor la: PP-H AlphaPlus - Plăci din polipropilenă

  Numele (necesar)

  Adresa de email (necesar)

  Telefonul (necesar)

  Localitatea (necesar)

  Subiectul

  Mesajul dvs