Datorită proprietăţilor și caracteristicilor sale, materialele plastice au devenit materiale obișnuite pentru realizarea de diferite repere și produse finite în toate industriile. Cele mai folosite materiale plastice sunt polietilena (PE-HD) și polipropilena (PP). Aceste tipuri de material plastic au multe avantaje comparativ cu celelalte materiale, cum ar fi lemnul, metalul, piatra, etc. 

Totuși, materialele plastice au un dezavantaj – se încarcă electrostatic și astfel pot produce scântei, ceea ce poate cauza apariția de explozii și incendii dacă sunt folosite în medii cu risc de explozie și incendiu. Atmosferele cu caracter exploziv sunt caracterizate printr-un amestec de aer și vapori, pulberi sau gaze inflamabile, care în principiu apar atunci când se produc lichide, gaze sau prafuri inflamabile, depozitate în containere sau care sunt transportate pentru depozitare.

Pentru a putea folosi avantajele materialelor plastice chiar și în aceste medii explozive, s-au adăugat în aceste materiale un tip special de aditiv din carbon, așa numit carbon conductiv, care crește semnificativ conductibilitatea materialului și astfel este considerabil redusă rezistența electrică a materialului plastic. Astfel materialul plastic devine conducător electric. Dacă acest material este conectat la împămantarea de la reţeaua electrică, se previne încărcarea electrostatică și astfel se evita apariția scânteilor electrice.

PP-EL este un material care are conductivitate electrică ceea ce îl recomandă pentru folosirea lui în mediile cu potențial exploziv, în care pot apărea scântei datorită încărcării electrostatice a materialelor plastice. Astfel, PE-EL este recomandat pentru aplicaţiile din industria electrică și electronică, precum și în mediile cu un risc ridicat de explozie.

Beneficii si aplicatii

Proprietăţile speciale ale plăcilor din PP-EL:

–  sunt conducătoare electric
–  sunt foarte rezistente la razele UV
–  au gama de temperaturi de lucru de la +5 °C la +100 °C
–  au rezistență bună la impact
–  se pot suda, îndoi la cald și termoforma
–  sunt rezistente chimic
–  au rezistență foarte mare la uzură

Aplicaţiile plăcilor PP-EL:

–  industria electrică și electronică
–  construcţia și placarea de bazine și rezervoare care sunt destinate stocării produselor cu risc de incendiu
–  ambalaje și paleți de transport pentru produse sensibile la praf
–  sisteme de extracție în laboratoare
–  rezervoare și piese de schimb pentru echipamentele montate în camerele cu risc exploziv

Galerie foto PP-EL -Placi din polipropilena conductive electric

Te intereseaza acest produs? Scrie-ne!

Referitor la: PP-EL -Placi din polipropilena conductive electric

  Numele (necesar)

  Adresa de email (necesar)

  Telefonul (necesar)

  Localitatea (necesar)

  Subiectul

  Mesajul dvs