Datorită proprietăților și caracteristicilor sale, materialele plastice au devenit materiale obișnuite pentru realizarea de diferite repere și produse finite în toate industriile. Cele mai folosite materiale plastice sunt polietilena (PE-HD) și polipropilena (PP).

Aceste tipuri de materiale plastice au multe avantaje comparativ cu celelalte materiale, cum ar fi lemnul, metalul, piatra, etc.

Totusi, materialele plastice au un dezavantaj – se încarcă electrostatic și, astfel, pot produce scântei, ceea ce poate cauza apariția de explozii și incendii, dacă sunt folosite în medii cu risc de explozie și incendiu.

Atmosferele cu un caracter exploziv sunt caracterizate printr-un amestec de aer, vapori, pulberi sau gaze inflamabile, care în principiu apar atunci când se produc lichide, gaze sau prafuri inflamabile, depozitate în containere sau care sunt transportate pentru depozitare.

Pentru a putea folosi avantajele materialelor plastice chiar și în aceste medii explozive, s-au adaugat în aceste materiale un tip special de aditiv din carbon, așa numit carbon conductiv, care crește semnificativ conductibilitatea materialului și astfel este considerabil redusă rezistența electrică a materialului plastic.

Astfel, materialul plastic devine conducător electric. Dacă acest material este conectat la împământarea de la rețeaua electrică, se previne încărcarea electrostatică și, astfel, se evită apariția scânteilor electrice.

PE-EL este un material care are conductivitate electrică ceea ce îl recomandă pentru folosirea lui în mediile cu potențial exploziv, în care pot apărea scântei datorită încarcării electrostatice a materialelor plastice. Astfel, PE-EL este recomandat pentru aplicațiile în industria electrică și electronică sau în mediile cu potențial exploziv.

Principala caracteristică a acestui material este conductivitatea electrică, care îl recomandă pentru folosirea lui în mediile cu potențial exploziv, în care pot apărea scântei datorită încărcării electrostatice a materialelor plastice.

Tipodimensiuni

PE-EL se produce atât în variantă extrudată: grosimi 3-20 mm la dimensiunile 1000×2000 mm și 1500×3000 mm, cat și presată: grosimi 10-80mm la dimensiunea 1000x2000mm.

Proprietăți și aplicații

Proprietăți speciale ale plăcilor PE-EL:

☑ Sunt conductoare electric
☑ Sunt foarte rezistente la razele UV
☑ Au gama de temperaturi de lucru de la –20 °C la +80 °C
☑ Au rezistență bună la impact
☑ Se pot suda, îndoi la cald și termoforma
☑ Sunt rezistente chimic
☑ Au rezistență foarte mare la uzură

Aplicațiile plăcilor PE-EL:

☑ Industria electrică și electronică
☑ Construcția și placarea de bazine și rezervoare care sunt destinate stocării produselor cu risc de incendiu
☑ Ambalaje și paleți de transport pentru produse sensibile la praf
☑ Sisteme de extracție în laboratoare
☑ Rezervoare și piese de schimb pentru echipamentele montate în camerele cu risc exploziv

Galerie foto PE-EL - Plăci din polietilenă conductoare electric

Te interesează acest produs? Scrie-ne!

Referitor la: PE-EL - Plăci din polietilenă conductoare electric

  Numele (necesar)

  Adresa de email (necesar)

  Telefonul (necesar)

  Localitatea (necesar)

  Subiectul

  Mesajul dvs