Plăcile oglindate, cunoscute drept oglinzi acrilice, sunt plăci extrudate cu proprietăți excelente de reflexie și strălucire, disponibile într-o varietate de culori și texturi.

Sunt plăci extrudate cu proprietăți excelente de reflexie și strălucire. Sunt disponibile într-o varietate de culori și texturi. Cele mai uzuale sunt oglinzile lucioase și cele satinate.

Acestea pot fi livrate într-o paletă largă de culori standard.

Câteva aspecte despre oglinzi acrilice:

Oglinzile acrilice au rezistență la spargere de 10 ori mai mare decât sticla cu aceeași grosime. Totodată, sunt materiale rezistente și cu greutate redusă, fiind special concepute pentru a înlocui oglinzile din sticlă într-o gamă largă de aplicații (în special unde este necesar un nivel înalt de siguranță).

Stratul metalizat de pe spatele plăcii care realizează efectul de oglindă este foarte rezistent la uzură și are rol de protecție împotriva zgârierii în timpul prelucrării sau utilizării normale.

Oglinzile acrilice sunt recomandate pentru aplicațiile indoor. Datorită greutății reduse, a rezistenței ridicate la impact și a ușurinței de prelucrare, oglinzile acrilice au eliminat limitările estetice și fizice ale oglinzilor din sticlă obișnuite.

Ele pot fi folosite ca suprafețe oglindate în decorațiuni și amenajări interioare, mobilier comercial, standuri expoziționale, diferite display-uri, etc.

Oglinzile acrilice și imperfecțiunile…

Deoarece oglinzile acrilice nu au rigiditatea sticlei, pot apărea unele imperfecțiuni sau denaturări ale imaginii reflectate, mai ales când sunt folosite plăci de dimensiuni mari. Pentru a evita acest lucru, îți propunem să alegi o grosime mai mare a plăcii oglindate, astfel încât ea să fie cât mai rigidă.

O instalare corectă a oglinzilor acrilice și alegerea potrivită a grosimii plăcii poate reduce denaturarea imaginii, dar trebuie remarcat că această problemă nu este eliminată complet. Deformarea imaginii nu este un defect de producție, ci o caracteristică inerentă a materialului.

O variantă mai economică este să lipești oglinda acrilică de o placă rigidă și plană din MDF sau PAL. Se recomandă să testezi adezivii pe care dorești să îi folosești pe piese mai mici, timp de 72 ore, pentru a verifica compatibilitatea adezivului cu oglinzile acrilice.

Pentru aplicații în care se cere o rezistență la impact superioară, îți recomandăm să folosești plăci oglindate din policarbonat compact, care sunt practic incasabile.

Tipodimensiuni

Culori disponibile:

În stocul nostru se află în permanență plăci oglindate argintii.

Oglinzi acrilice – Grosimi și dimensiuni:

Grosimea standard a plăcilor argintii poate fi 1,5 mm, 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm si 15 mm.

Dimensiunea standard a plăcilor este:

 • 2050×3050 mm pentru grosimi de 1,5 mm – 6 mm
 • 1010×2050 mm pentru grosimile de 8 mm și 10 mm.
 • 1250×2050 mm pentru grosimea de 15 mm

Toleranța la grosime:

Oglinzile acrilice au aceleași toleranțe la grosime ca plăcile acrilice standard.
Placile cu grosimi de 1.5 mm – 3mm au toleranțe de ± 10%.
Placile cu grosimi de 3 mm – 15 mm au toleranțe de ± 5%.

Materiale alternative pentru plăci oglindate:

Plăcile oglindate din material plastic se mai pot livra la cerere din diferite materiale plastice, cum ar fi:

 • Policarbonat compact
 • PET-G
 • Polistiren extrudat

Avantaje şi aplicaţii

Aplicațiile – oglinzi acrilice:

 • Decorațiuni și amenajări interioare
 • Mobilier comercial
 • Standuri expoziționale
 • Diferite tipuri de display-uri

Sunt soluția perfectă pentru aplicația ta deoarece:

 • sunt de două ori mai ușoare ca sticla la aceeași grosime
 • sunt de 10 ori mai rezistente la spargere decât sticla
 • sunt mult mai ușor prelucrabile decât sticla obișnuită
 • pot fi îndoite la rece
 • pot fi cu ușurință găurite sau tăiate.

Recomandări în folosirea oglinzilor acrilice

 1. Deoarece oglinzile acrilice au o suprafață relativ moale și sunt flexibile, pot apărea unele imperfecțiuni sau deformări ale imaginii reflectate. Astfel, nu sunt recomandate în aplicații în care se dorește reflexia perfectă a imaginii.
 2. Oglinzile acrilice nu se recomandă să fie folosite în aplicații exterioare.
 3. Anumiți adezivi atacă materialul din care se realizează spatele oglinzii, ceea ce duce la deteriorarea oglinzii. Se recomandă să testezi adezivii pe care dorești să îi folosești pe piese mai mici, timp de 72 ore, pentru a verifica compatibilitatea adezivului cu oglinzile acrilice.
 4. Oglinzile acrilice nu pot fi termoformate, dar pot fi îndoite la rece.
 5. Plăcile acrilice absorb umezeală. Un grad înalt de umezeală poate cauza deformarea materialului. Deformarea este o caracterisitică a materialului și trebuie luată în considerare în proiectarea produsului final.
 6. Lipirea marginilor cu adezivi pe bază de solvent poate cauza fisurarea plăcilor.
 7. Oglinzile acrilice sunt plăci care întrețin arderea și trebuie să fie protejate de flacără sau surse de căldură cu temperatură înaltă.
 8. Oglinzile acrilice trebuie depozitate în zone uscate și răcoroase. Plăcile acrilice se vor deforma dacă sunt expuse la variații de temperatură. Materialul trebuie depozitat pe un palet plan și învelit în folii de plastic pentru a minimiza absorbția apei.
 9. Folia de protecție de pe plăci nu trebuie îndepărtată până la operația de prelucrare finală.
 10. Nu se recomandă să fie folosite în realizarea de cabine de dus sau alte medii în care umiditatea poate cauza contractarea sau dilatarea plăcii.

Prelucrarea oglinzilor acrilice


Plăcile acrilice oglindate se pot prelucra cu utilajele folosite în prelucrarea lemnului.

Aceste materiale permit următoarele operațiuni: debitare, sudare, lipire, finisare (sigilarea marginilor tăiate), găurire, îndoire, printare, lăcuire, plusare sau asamblare.

În Manualul de prelucrare de mai jos, găsești toate informațiile necesare prelucrării.

Galerie foto oglinzi acrilice Oglinzi acrilice - Plăci oglindate


Documentație: Oglinzi acrilice - Plăci oglindate

Te interesează acest produs? Scrie-ne!

Referitor la: Oglinzi acrilice - Plăci oglindate

  Numele (necesar)

  Adresa de email (necesar)

  Telefonul (necesar)

  Localitatea (necesar)

  Subiectul

  Mesajul dvs