Sunt plăci extrudate cu proprietăți excelente de reflexie și strălucire. Sunt disponibile într-o varietate de culori și texturi. Cele mai uzuale sunt oglinzile lucioase și cele satinate. Pot fi livrate într-o gamă variată de culori standard.

Oglinzile acrilice au rezistența la spargere de 10 ori mai mare decât sticla la aceeași grosime. Sunt materiale rezistente și cu greutate redusă care au fost special concepute pentru a înlocui oglinzile din sticlă într-o gamă largă de aplicații, în special unde este necesar un nivel înalt de siguranță. Stratul metalizat de pe spatele plăcii care realizează efectul de oglinda este foarte rezistent la uzură și protejează oglinda împotriva zgarierii în timpul prelucrării sau utilizării normale.

Oglinzile acrilice sunt recomandate pentru aplicațiile indoor. Datorită greutătii reduse, a rezistenței ridicate la impact și a ușurinței de prelucrare, oglinzile acrilice au eliminat limitările estetice și fizice ale oglinzilor din sticlă obișnuite. Ele pot fi folosite ca suprafețe oglindate în decorațiuni și amenajări interioare, mobilier comercial, standuri expoziționale, diferite display-uri, etc.

Deoarece oglinzile acrilice nu au rigiditatea sticlei, pot apărea unele imperfecțiuni sau denaturări ale imaginii reflectate, mai ales când sunt folosite plăci de dimensiuni mari. Pentru a evita acest lucru, vă propunem să alegeți o grosime mai mare a plăcii oglindate, pentru ca oglinda să fie cât mai rigidă.
O instalare corectă a oglinzilor acrilice și alegerea potrivită a grosimii plăcii poate reduce denaturarea imaginii, dar această problemă nu este eliminată complet. Deformarea imaginii nu este un defect de producție, ci o caracteristică inerentă a materialului.

O varianta mai economică este să lipiți oglinda acrilică de o placă rigidă și plană din MDF sau PAL. Se recomandă să tesțati adezivii pe care doriti să ii folosiți pe piese mai mici timp de 72 ore, pentru a verifica compatibilitatea adezivului cu oglinzile acrilice.

Pentru aplicații în care se cere o rezistență la impact superioară, vă recomandăm să folosiți plăci oglindate din policarbonat compact, care sunt practic incasabile.

Pentru aplicatii in care se cere rezistenta la impact superioara, va recomandam sa folositi placi oglindate din policarbonat compact, care sunt practic incasabile.

Tipodimensiuni

Culori disponibile:

În stocul nostru se află în permanență plăci oglindate argintii.

Descarca Gama-de-culori-Oglinzi

Grosimi si dimensiuni:

Grosimea standard a placilor argintii poate fi 1,5 mm, 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm si 15 mm.

Dimensiunea standard a plăcilor este:
– 2050×3050 mm pentru grosimi de 1,5 mm – 6 mm.
– 1010×2050 mm pentru grosimile de 8 mm și 10 mm.
– 1250×2050 mm pentru grosimea de 15 mm.

Toleranta la grosime:

Oglinzile acrilice au aceleași tolerante la grosime ca plăcile acrilice standard.
Placile cu grosimi de 1.5 mm – 3mm au tolerante de ± 10%
Placile cu grosimi de 3 mm – 20 mm au tolerante de ± 5%.

Materiale alternative pentru placi oglindate:

Placile oglindate din material plastic se mai pot livra la cerere din diferite materiale plastice, cum ar fi:

 • Policarbonat compact
 • PET-G
 • Polistiren extrudat

Avantaje şi aplicaţii

Aplicatiile oglinzilor acrilice:

 • Decorațiuni și amenajări interioare
 • Mobilier comercial
 • Standuri expozitionale
 • Diferite tipuri de display-uri

Sunt soluția perfecta pentru aplicația ta deoarece:

 • sunt de doua ori mai usoare ca sticla la aceeași grosime
 • sunt de 10 ori mai rezistente la spargere decat sticla
 • sunt mult mai usor prelucrabile decat sticla obisnuita
 • pot fi indoite la rece
 • pot fi cu usurinta gaurite sau taiate.

Recomandări în folosirea oglinzilor acrilice

1. Deoarece oglinzile acrilice au o suprafata relativ moale si sunt flexibile, pot apare unele imperfectiuni sau deformari ale imaginii reflectate. Nu sunt recomandate in aplicatii in care se doreste reflexia perfecta a imaginii.

2. Oglinzile acrilice nu se recomanda sa fie folosite in aplicatii exterioare.

3. Anumiti adezivi ataca materialul din care se realizeaza spatele oglinzii, ceea ce duce la deteriorarea oglinzii. Se recomanda sa testati adezivii care doriti sa ii folositi pe piese mai mici timp de 72 ore, pentru a verifica compatibilitatea adezivului cu oglinzile acrilice.

4. Oglinzile acrilice nu pot fi termoformate, dar pot fi indoite la rece.

5. Placile acrilice absorb umezeala. Un grad inalt de umezeala poate cauza deformarea materialului. Deformarea este o caracterisitica a materialului si trebuie luata in considerare in proiectarea produsului final.

6. Lipirea marginilor cu adezivi pe baza de solvent poate cauza fisurarea placilor.

7. Oglinzile acrilice sunt placi care intretin arderea si trebuie sa fie protejate de flacara sau surse de caldura cu temperatura inalta.

8. Oglinzile acrilice trebuie depozitate in zone uscate si racoroase. Placile acrilice se vor deforma daca sunt expuse la variatii de temperatura. Materialul trebuie depozitat pe un palet plan si invelit in folii de plastic pentru a minimiza absorbtia apei.

9. Folia de protectie de pe placi nu trebuie indepartata pana la operatia de prelucrare finala.

10. Nu se recomanda sa fie folosite in realizarea de cabine de dus sau alte medii in care umiditatea poate cauza contractarea sau dilatarea placii.

Prelucrarea oglinzilor acrilice

Placile acrilice oglindate se pot prelucra cu utilajele folosite in prelucrarea lemnului.

Aceste materiale permit urmatoarele operatiuni: debitare, sudare, lipire, finisare (sigilarea marginilor taiate), gaurire, indoire, printare, lacuire, plusare sau asamblare.

In Manualul de prelucrare de mai jos gasiti toate informatiile necesare prelucrarii.

Galerie foto Oglinzi acrilice - Plăci oglindate

Documentatie: Oglinzi acrilice - Plăci oglindate

Manual tehnic Fisa tehnica Preturi

Te intereseaza acest produs? Scrie-ne!

Referitor la: Oglinzi acrilice - Plăci oglindate

Numele (necesar)

Adresa de email (necesar)

Telefonul (necesar)

Localitatea (necesar)

Subiectul

Mesajul dvs