Ce trebuie să știi despre polietilenă și cum să o folosești în proiectele tale de fabricare a sistemelor pentru depozitarea cerealelor.

Plăcile din PE 1000 au rezistență foarte bună la abraziune, rupere și la impact. În plus, aceste plăci se comportă foarte bine la o gama largă de temperaturi (-260°C și + 80°C) și au proprietăți de alunecare foarte bune.
Datorită proprietăților de alunecare și a rezistentei foarte mare la uzură, plăcile din PE 1000 se pot folosi la placarea silozurilor cu cereale, a jgheaburilor și conductelor de alimentare pentru silozuri, a buncărelor de stocare a diferitelor materiale vrac, a benelor metalice pentru camioanele care transportă cereale, etc.

Polietilena, alegerea potrivită deoarece:

✓ Pot fi utilizate într-o gama larga de temperaturi (-260°C și +80°C)
✓ Au bune proprietăți de alunecare
✓ Sunt foarte rezistente la impact, chiar și la temperaturi joase
✓ Sunt foarte rezistente la uzură
✓ Au un coeficient foarte scăzut de frecare
✓ Au rezistența foarte mare la rupere
✓ Au rezistența chimică foarte bună
✓ Au rezistența ridicată la coroziune
✓ Au proprietăți anti-adezive
✓ Se prelucrează ușor
✓ Nu absorb apa

 

Sugestie: Folosește plăcile din polietilenă PE 1000 pentru a facilita transportul materialelor care nu curg în mod natural datorită gravitației și înlătură blocajele apărute în urma curgerii materialului. Semifabricatele din PE 1000 se folosesc la placările silozurilor cilindrice, dar se pot folosi și pentru silozuri pătrate sau dreptunghiulare (confecționate din oțel, poliester sau lemn) existente sau planificate.

În timpul curgerii materialului ( fig 1.), datorită îngustării secțiunii de curgere și frecării cu marginile acesteia, treptat pot apărea depuneri de material pe marginile secțiunii ( fig. 2). Materialul care continua sa curgă se comprima și formează o bolta deasupra gurii de curgere ( fig. 3). Asemenea situații de blocaj constituie un inconvenient iar eliminarea blocajelor este e o etapa consumatoare de timp.

formarea de depuneri de cereale intr-un siloz figurile 1, 2 si 3

Prin placarea silozurilor cu plăci din polietilena PE 1000 ( fig. 4) se evită producerea acestor situații de blocaj și se asigură un debit constant în funcție de cerințele impuse pentru cantitatea de cereale ce urmează a fi extrasă. De asemenea, această soluție este durabilă și eficientă, plăcile din PE 1000 fiind rezistente la coroziuni și intemperii, au rezistență mecanică și chimică și sunt garantat impermeabile.

figura 4 curgerea cerealelor intr-un siloz placat cu polietilena 1000

Toate aceste calități permit utilizarea silozurilor pentru păstrarea și stocarea produselor alimentare în cele mai optime condiții.

Ai întrebări legate de acest articol? Scrie-ne!

Referitor la: De ce PE 1000 este alegerea potrivita pentru placarea silozurilor de cereale

Numele (necesar)

Adresa de email (necesar)

Telefonul (necesar)

Localitatea (necesar)

Subiectul

Mesajul dvs