MIT: plasticul nu este recomandat în industria alimientară.

Fals: Utilizarea plasticului in industria alimentara este chiar recomandata in unele cazuri. Acesta nu este influenţat de mirosul alimentelor sau de compoziţia acestora, şi nu are un efect negativ asupra alimentelor care să afecteze sănătatea omului.

Datorită acestor proprietati şi a faptului că nu prezintă un mediu de dezvoltare al bacteriilor şi microorganismelor, masele plastice polietilena alimentară PE 100 sau polietilenă de înaltă densitate PE 1000 și PE 500 sunt recomandate a fi folosite în toate brutăriile, patiseriile, carmangeriile, etc. ca blat de lucru, drept înlocuitor al tradiţionalului blat de lemn, care este un mediu propice de dezvoltare al bacteriilor şi microorganismelor.

În cazul aplicațiilor în care solicitările mecanice nu sunt mari apar diferențe foarte mari de preț între plăcile din oțel inoxidabil alimentar și plăcile din polietilenă, de aceea vă recomandăm să folosiți plăci din polietilenă. Chiar și în cazul în care apar unele soliciări mecanice mai mari, se pot alege plăci din polietilenă mai groase care să reziste solicitărilor mecanice. Prin această soluție tehnologică puteți face economii importante, iar costul produsului finit va fi mult redus.

În general, plăcile din otel inoxidabil sunt de 10 ori mai scumpe decât plăcile din polietilenă la aceeași grosime.

MIT: sticla este cel mai transparent material.

Fals: PMMA-XT este materialul plastic cu cea mai mare transmisie a luminii (LT 92%), mai mare decât cea a sticlei (maxim 89.9%), urmat de Polistirenul Transparent (LT 89%) apoi Policarbonatul Compact (LT 86%).

MIT: nu este cerere pentru plasticul reciclat.

Fals: În prezent piața pentru plasticul reciclat este în creștere. De asemenea, este mai ieftin de obținut plasticul reciclat decât obținerea de noi materiale. Plasticul reciclat utilizat anterior în industria alimentară (blaturi, ambalaje, plase etc.) este transformat în noi produse ca plase, decor pentru exterior, balustrade, garduri etc.

Oglinzile din plastic nu înlocuiesc oglinzile tradiționale și nu sunt recomandate  pentru utilizarea în medii cu umiditate ridicată (ex.băi)

Fals: Plăcile oglindate realizate din material plastic sunt o alternativă viabilă la oglinzile tradiționale din sticlă, înlocuindu-le cu succes în mediile cu umiditate ridicată precum oglinzile din toaletele publice sau particulare, oglinzile din căzile de dus.

Materialul plastic transparent folosit ca suport este acoperit pe una din fețe cu un strat metalizat (de argint sau aluminiu) care reflectă lumină în proporție de 85 – 90 %.

Mai mult de atât, spre deosebire de oglinzile din geam, plăcile oglindate cu protecție contra aburilor vor scapa de formarea aburilor sau a condensului pe suprafața acestora. Deasemenea, existând posibilitatea să fie confecționate din policarbonat compact, excludeți riscul ca acestea să se spargă accidental și se pot procesa cu mult mai multă usurință, fără a exista pericolul de spargere sau fisurare a plăcilor în momentul tăierii lor.

Vrei mai multe informaţii? Scrie-ne!

Referitor la: 5 Mituri deconspirate despre plastice

    Numele (necesar)

    Adresa de email (necesar)

    Telefonul (necesar)

    Localitatea (necesar)

    Subiectul

    Mesajul dvs